top of page

INTOCHT CRONJÉSTRAAT 2022

​In het kasteel van Sinterklaas wordt hard gewerkt om de intocht naar de leukste en langste winkelstraat van Nederland voor te bereiden. Op zaterdag 19 november 2022 komt Sinterklaas samen met zijn Pietenbende naar de Cronjéstraat.

De muziekpieten blazen hun instrumenten al warm en oefenen er driftig op los. De pakjesbus en -fiets worden alvast mooi versierd.

Hoofdpiet is druk bezig met het uitkiezen van alle pieten die dit jaar mee mogen. Want dat zijn er nogal wat! Piet Ronaldo zorgt ervoor dat Sinterklaas netjes voor de dag kan komen. Hij heeft een aantal pieten opdracht gegeven de mijter nog eens te inspecteren en de staf goed te poetsen. Piet Pedro heeft het druk met spelen. Ze is allerlei leuk speelgoed uit winkels in de Cronjéstraat aan het uitproberen.
Piet Caro en Piet Stephano zoeken uit hoeveel kruidnoten er nodig zijn om uit te delen en hebben de bakpieten aan het werk gezet. Ook om chocoladeletters te maken die uitgedeeld worden als je de leuke kleurplaat bij ons inlevert als je komt kijken in de Cronjéstraat aanstaande zaterdag 19 november 2022!

Sinterklaas en zijn pieten komen rond 13:00 uur in de Cronjéstraat aan en zullen al wandelend tot 16:00 uur door de straat lopen, handjes schudden, tekeningen in ontvangst nemen en kruidnoten en chocoladeletters uitdelen.

Cronjeintocht 2022
bottom of page